Pages

Monday, November 5, 2012

Pertandingan Catur Karnival Sukan Untuk Semua 2012 @ 25 November 2012 (Ahad)

Ini adalah buat kali ke-2 Cerdik Catur Enterprise akan mengendalikan kejohanan catur yang hebat untuk peminat-peminat catur di Shah Alam. Pada bulan puasa yang lalu, seramai hampir 300 peserta telah mengambil di kejohanan catur yang dinamakan 'Battle Chess SelangorKU'. Dan buat kali ke-2 ini, kejohanan catur yang dinamakan sebagai 'Pertandingan Catur Karnival Sukan Untuk Semua 2012' pula akan diadakan. Kejohanan kali ini akan dianjurkan oleh Jawatankuasa Tetap Adat Resam Melayu, Belia Dan Sukan Selangor dan akan dikendalikan oleh Cerdik Catur Enterprise.

Selain daripada permainan catur, permainan lain yang turut diadakan pada 25 November nanti ialah Dam Aji, Dart dan Karom.

Apa yang menarik tentang kedua-dua kejohanan ini ialah dari segi hadiah-hadiah yang ditawarkan seperti jumlah hadiah wang tunai yang banyak, piala iringan, pingat, cabutan bertuah, sijil penyertaan, etc...dan di samping yuran penyertaan yang sangat rendah sekali iaitu RM5 untuk pelajar sekolah/OKU dan hanya RM10 untuk yang lain-lain. Jarang sekali kita boleh jumpa penganjur catur kenakan yuran penyertaan yang begitu rendah sekali dengan hadiah yang lumayan. Hampir semua kejohanan catur yang diadakan di Malaysia adalah kebanyakannya untuk kategori TERBUKA sahaja. Diharap dengan adanya kejohanan catur kategori khas seperti AMATUR ini, maka kategori ini dapat dinaikkan taraf sebagai kategori AMATUR yang mempunyai peminatnya/pengikutnya sendiri dengan tawaran hadiah2 yang menarik seperti hadiah wang tunai, piala iringan, pingat, sijil penyertaan dan juga adalah kejohanan rating kebangsaan/national rating.

Jom ramai-ramai kita sertai kejohanan ini. Cara pendaftaran, sila rujuk borang yang dilampirkan di bawah ini. Nama-nama peserta yang sudah daftar dan buat bayaran akan dimuatkan di laman web catur www.stonemaster.info mulai esok. Anda adalah dinasihatkan sentiasa semak nama anda dan kategori anda adalah betul dan kalau tidak lengkap sila emel (cerdikcatur@yahoo.com) atau sms (014-2312370) pihak kami untuk diperbetulkan.

PETA KE KOMPLEKS BELIA DAN KEBUDAYAAN NEGERI SELANGOR - Boleh naiki KTM dan henti di KTM Padang Jawa. Dari KTM Padang Jawa (A), boleh naik teksi ke Kompleks (B) tersebut. Jarak antara KTM Padang Jawa dan Kompleks ialah dalam 4.5 KM.

Kalau ada pengangkutan seperti kereta atau motorsikal, boleh ikut lebuhraya persekutuan/federal highway dan masuk ke kanan. Kalau ke kanan akan jumpa Persiaran Kayangan dan kalau ke kiri akan ke Padang Jawa. Boleh kelihatan juga UITM di sebelah kanan bila masuk jalan Persiaran Kayangan. Kompleks Belia dan Kebudayaan Negeri Selangor terletak disebelah kiri. Sila rujuk peta yang dimuatkan di sini.
CARA PENDAFTARAN :

Sila SMS atau EMEL atau nyatakan di komen facebook event kejohanan ini

1. Nama penuh 2. Tarikh lahir 3. Kategori (Nyatakan kategori seperti K. Kerajaan atau Anak Selangor atau pelajar sek ren/men) 4. Tarikh & Masa Bank-In (No. akaun - sila rujuk borang di bawah sekali, sila simpan resit/copy bank slip untuk rujukan pihak kami sekiranya perlu sahaja, semasa pendaftaran pada 25 November nanti) 5. Nyatakan juga national rating/rating kebangsaan anda (sekiranya ada atau anda ingat-pihak kami akan semak juga dan perbetulkan sekiranya anda tidak ingat rating anda). Pihak kami akan gunakan national rating keluaran bulan Oktober 2012 untuk kelayakan/susunan awal pemain di kejohanan ini. Nama anda dan butiran tambahan anda yang lengkap sahaja akan dimasukkan di borang nama-nama pendaftaran dan akan dimuatkan di laman web catur ini untuk rujukan pemain-pemain. Sila semak nama anda dari masa ke semasa di laman web catur ini dan sekiranya ada pembetulan, sila hubungi kami.

BORANG PENDAFTARAN SENARAI NAMA PESERTA

- UPDATE PADA 31 OKTOBER 2012 1 NOVEMBER 2012 4 NOVEMBER 2012

Post a Comment
Related Posts with Thumbnails